Draagconsulten

Als draagconsulente bied ik verschillende soorten consulten aan. Hieronder zie je een overzicht van de tarieven en wat je van een bepaald consult kunt verwachten. Uitleg geef ik altijd met een pop, ik knoop nooit het kindje van een ander in een draagdoek. We bouwen het consult op en aan het einde mag je, wanneer je dit zelf ziet zitten, met je kindje laten zien wat je geleerd hebt. Ik kijk dan met je mee en geef tips. Een consult is bedoeld voor 1 persoon (tenzij anders vernoemd of afgesproken), je partner mag meekijken, maar voor andere toeschouwers reken ik een toeslag (€10,- pp). Het is prettig wanneer er iemand bij je is die voor je kindje kan zorgen ondertussen dat jij bezig bent met luisteren, kijken of oefenen. Ik maak een planning voor de opbouw van een consult, natuurlijk kan het eens uitlopen, maar bij meer dan 20 minuten uitloop reken ik €5,- per kwartier extra. Voor een consult kom ik bij jou in huis, zodat je op je gemak bent in je eigen omgeving, met name ook voor je kindje is dit erg prettig. Een ruimte huren is ook een optie, eventuele kosten zijn dan wel voor jouw rekening. Ik kom graag naar je toe, ik vind het niet erg om wat verder te rijden, maar buiten een straal van 10 km van Horst reken ik €0,29 per kilometer aan reiskostenvergoeding.

Behalve de standaard consulten die hieronder beschreven staan kun je mij benaderen voor workshops of doekenparty's. Ook voor het huren van doeken of dragers kun je contact opnemen voor meer informatie.

Klik op een van de onderstaande kopjes voor meer informatie

Info: Een kort consult is bedoeld voor de enigszins ervaren drager, die zijn/haar knoopkwaliteiten wil verbeteren. Als de doek net niet lekker zit, of je het gebruik van de ringsling niet onder de knie krijgt. Dat zijn situaties waarin je een kort consult zou kunnen boeken. We lopen samen de stappen nog eens door en ik kijk met je mee waar je aandachtspunten liggen.

Info: Voor het aanleren van een knoop kun je het beste een knoopconsult boeken. Het aanleren van een buik- of rugknoop kan nog een hele uitdaging zijn. Een consult kan je daarbij goed helpen. Stap voor stap lopen we de knoop door. Ik doe het eerst voor, daarna doen we het samen en als laatste mag je met je eigen kindje laten zien wat je hebt geleerd. We bouwen rustig op. Wanneer jij knoopt zal ik je tips geven op je persoonlijke aandachtspunten. Na afloop van je consult krijg je (meestal in de loop van de dagen na het consult) een stap voor stap overzicht met daarin jouw aandachtspunten nog eens gemarkeerd.

Info: Een combi consult is geschikt voor de beginnende drager die zich wil verdiepen in de mogelijkheden. Tijdens dit consult laat ik je verschillende systemen zien die (kunnen) passen bij jou en je kindje. Je krijgt de gelegenheid te ervaren wat je fijn vind en wat juist niet. We gaan daarna in op het systeem van jouw keuze, indien dit de doek is zal ik je één knoop volledig aanleren. Net zoals bij het knoopconsult krijg je na afloop een stap voor stap overzicht met alle persoonlijke aandachtspunten. Wanneer je kiest voor een draagzak, dan zal ik je aanleren hoe je de draagzak zo goed mogelijk kun afstellen. Na afloop van dit consult is er de mogelijkheid om zonder meerprijs het systeem van jouw keuze een week te lenen. Dan kun je de geleerde techniek blijven oefenen. Langer lenen mag ook, maar dan zetten we het om naar huren, met een huurprijs van €7,50 per week. (Houd wel rekening met borg ter waarde van doek bij het lenen)

Info: In uitzondering op de andere consulten kun je een duo consult samen met iemand boeken. Wie dat is mag je zelf weten. Ik leg jullie de knoop uit en zal bij beide meekijken en tips geven. (kijk en luister vooral ook bij elkaar!) jullie krijgen allebei een persoonlijk stap voor stap overzicht na afloop van het consult, met persoonlijke aandachtspunten. Ook een workshop (voor dezelfde prijs) is een optie, maar meestal is het niet handig om met een groter groepje in de huiskamer te oefenen. Daardoor kan het zo zijn dat een workshop duurder wordt omdat er een ruimte afgehuurd moet worden.

Consulten zijn ook direct aan te vragen en te betalen via de winkel, dan neem ik contact met je op om een datum te plannen. Maar een mailtje, smsje, appje of telefoontje kan natuurlijk ook altijd